Blog

Boordevol informatie. Met de complimenten van échte Kenners!

Welkom op onze blog over de magische wereld van sous-vide koken! Als je nog niet bekend bent met sous-vide, is het een fancy Frans woord dat vertaald wordt als "onder vacuum". In feite is het een manier om voedsel te koken in een nauwkeurig verwarmd waterbad dat verpakt is in een zak. Vertrouw ons, het is veel leuker dan het klinkt. Stel je perfect gekookte steaks, sappig kip en smelt-in-je-mond groenten voor zonder dat je een vinger hoeft op te tillen (okay, misschien één om de zak af te sluiten). Dus pak je sous-vide stick en vacuüm sealer en maak je klaar om weggeblazen te worden door de wonderen van sous-vide koken! Meer weten? Lees Sous Vide koken: wat is het en wat heb je nodig?

Het was kerstavond en ik had een groep vrienden en familie uitgenodigd voor een speciaal kerstdiner. Ik wilde iets anders doen, dus besloot ik...
Sous-vide koken is de laatste jaren een populaire kookmethode geworden, en dat is niet voor niets. Deze manier van koken houdt in dat voedsel...
Naast de vele andere voordelen is sous-vide koken een energie-efficiënte methode. Het vereist een lagere temperatuur en een kortere kooktijd dan...
Heb je je ooit afgevraagd of er levensmiddelen zijn die je beter niet vacuüm kunt sealen? Er zijn veel voedingsmiddelen die je vacuüm kunt...
Voedseldrogers bieden de mogelijkheid om heerlijke lekkernijen zoals appelchips, gedroogde mango en beef jerky thuis te maken. Het langdurig drogen...