Blog

Boordevol informatie. Met de complimenten van échte Kenners!

Welkom op onze blog over de magische wereld van sous-vide koken! Als je nog niet bekend bent met sous-vide, is het een fancy Frans woord dat vertaald wordt als "onder vacuum". In feite is het een manier om voedsel te koken in een nauwkeurig verwarmd waterbad dat verpakt is in een zak. Vertrouw ons, het is veel leuker dan het klinkt. Stel je perfect gekookte steaks, sappig kip en smelt-in-je-mond groenten voor zonder dat je een vinger hoeft op te tillen (okay, misschien één om de zak af te sluiten). Dus pak je sous-vide stick en vacuüm sealer en maak je klaar om weggeblazen te worden door de wonderen van sous-vide koken! Meer weten? Lees Sous Vide koken: wat is het en wat heb je nodig?

Naast de vele andere voordelen is sous-vide koken een energie-efficiënte methode. Het vereist een lagere temperatuur en een kortere kooktijd dan...