Sous-vide temperaturen en tijden (tabel)

Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je direct aan de slag met je favoriete gerecht!

Wij bieden nu ook een gelamineerde sous-vide abel met gaartijden en temperaturen voor op je koelkast (of ergens anders in je keuken!), zodat je alle info direct bij de hand hebt. Neem direct een kijkje!
En wist je dat je deze handige sous-vide tabel gratis krijgt bij iedere sous-vide bestelling vanaf €49? Als je bestelling in aanmerking komt wordt de sous-vide tabel automatisch toegevoegd aan je winkelwagentje als gratis product.

 

Rundvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Ossenhaas

59°C

4.5 cm

2 uur

Biefstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Ribstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Porterhouse biefstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Borststuk

64°C

 

48 uur

Kalfsschenkel

74°C

 

12-24 uur

 

Lamsvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Lamslende

59°C

6 cm

2 uur 15 minuten

 

Varkensvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Varkenskarbonade

63°C

4 cm

1 uur 45 minuten

Ribbetjes

60°C

 

24-48 uur

 

Gevleugelte

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Kippenborst

65°C

2.5 cm

45 minuten

Eendenborst

57°C

2.5 cm

60 minuten

Kippendijen

65°C

3.5 cm

1 uur 20 minuten

Foie gras

64°C

4.5 cm

2 uur 15 minuten

 

Vis

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Zalmfilet

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

Kabeljauwfilet

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

Heilbot

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

 

Schelpdieren

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Garnalen

54°C

2 cm

45 minuten

Kreeft

54°C

2 cm

15 minuten

Sint-Jacobsschelpen

54°C

3.5 cm

1 uur 40 minuten

 

Groenten

 

Temperatuur

Tijd

Wortelgroenten heel (wortels, bieten, aardappelen, enz.)

85°C

60 minuten

Wortelgroenten in stukken (wortels, bieten, aardappelen, enz.)

85°C

30-40 minuten

Bolgewassen heel (uien, enz.)

90°C

85 minuten

Verse groenten, in stukken (bloemkoom, broccoli, sperziebonen, enz.)

85°C

30 minuten

 

Fruit

 

Temperatuur

Tijd

Appelschijfjes

88°C

40 minuten

Peerschijfjes

88°C

60 minuten

Perzikschijfjes

98°C

15 minuten

 

Zuivel en eieren

 

Temperatuur

Tijd

Hele eieren

62°C

60 minuten

Custard

82°C

20 minuten

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.