Vlees- en visgerechten
Mooie gerechten met mals vlees en heerlijke vis. Volg de stappen en verbluf je familie en vrienden met de lekkerste gerechten.
Kooktijd 1 uur en 30 minuten Ingrediënten Pompoenmix 500 g pompoen, in blokjes 1 ui, in stukjes 2 teentjes knoflook, geperst 1 tl gemalen komijn Zout en peper naar smaak...
Auteur Heiko Antoniewicz Kooktijd 2 uur en 30 minuten Ingrediënten Sous vide ossenhaas 600 gram ossenhaas zonder pezen en vet 4 takjes rozemarijn en 4 takjes tijm Zout en peper 1 teentje knoflook 30 milliliter olijfolie Sous vide wortelen 300 gram wortelen...
Auteur Andreas Miessmer Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 1,5 kilo watermeloen 1 snufje zout 4 milliliter sherry fino 8 milliliter sherry Amontillado 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels 15 verse pepermuntblaadjes (mojito mint, bergmunt,...
Auteur Andreas Miessmer Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 35 minuten Ingrediënten 300 gram cantaloupe of charentaismeloen (rijp, maar niet te zacht) 15 gram verse gember 1 theelepel roze peperkorrels 1 snufje zout 2 eetlepels bessen- of kweepeergelei 4 centiliter sinaasappellikeur...
Auteur Heiko Antoniewicz Kooktijd 1 uur en 45 minuten Ingrediënten Sous vide kipfilet 4 gewone- of maïskipfilets zonder vel 20 gram milde kerriepoeder 1 blik kokosmelk 20 gram boter 1 appel 1 kleine ui 1 eetlepel sojasaus Sous vide pompoen 1 kleine Hokkaido...
Auteur Andreas Miessmer Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 580 gram jonge wortelen met groen (eventueel babygroenten); er blijft 400 gram over als je het hebt schoongemaakt 4 stengels citroengras 15 gram verse gember 1 snufje fleur de sel (zeezout) 1 theelepel...
Auteur Andreas Miessmer Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 700 gram Romanesco broccoli (schoongemaakt blijft er ongeveer 450 gram over) 20 gram blokjes gezouten boter 1 snufje nootmuskaat Bereidingswijze Snijd de Romanesco broccoli in kleine roosjes, maak ze...
Auteur Carmelo Greco Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 500 gram ossenhaas uit Nieuw-Zeeland 3 eetlepels arachideolie 1 theelepel olijfolie, extra vergine 750 milliliter rode wijn 3 flessen port 750 milliliter vleesfond 200 gram ganzenlever 200 gram kippenlever Zout...
Auteur Marius Tim Schlatter Aantal personen: 4 Lendestuk (sous vide) Ongeveer 1kg sirloin steak (dikke lendestuk)van rund Zeezout en peper 30ml geklaarde boter of olie Vergeten groenten (sous-vide) 300gr gemengde knolraap (bijvoorbeeld gele, groene en rode rapen) met gele of paarse wortels)....
Auteur Heiko Antoniewicz Voorbereidingstijd 2 uur Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500 gram hertenzadel, uitgebeend en bijgesneden 40 milliliter geroosterde arganolie van Fargano 30 gram boter Maldon zout 100 milliliter bouillion van hertenvlees 10...
Auteur Effilee Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 15 minuten Ingrediënten 2 steaks, elk van 200 gram (entrecôte) Zout Peper 2 eetlepels olijfolie Bereidingswijze Snijd de steaks in, breng ze op smaak met zout en peper en vacumeer ze afzonderlijk in een zak. Kook de...
Auteur Danilo Ange Kooktijd 3 uur en 5 minuten Ingrediënten 300 gram bladerdeeg 300 gram bessen 60 gram rietsuiker 1 kleine bosje munt 50 milliliter rum 500 gram Golden Delicious appels 70 gram kristalsuiker 50 gram pijnboompitten 50 gram sultanarozijnen 1 vanillestokje 50 gram...