Pompoensoep Sous-Vide

28-10-2024

 

Kooktijd
1 uur en 30 minuten

Ingrediënten
Pompoenmix

  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak

Soep

  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk of room (optioneel)
  • Verse kruiden (bijv. koriander of peterselie) voor garnering

Bereidingswijze

Pompoenmix
Vacumeer de pompoen, ui en knoflook samen met zout, peper, en komijn in een zak die bestand is tegen sous-vide koken. Stel de sous-vide in op 85°C en kook de pompoenmix gedurende 1,5 uur.

Soep
Als de pompoen zacht is, haal de zak eruit en pureer de inhoud met een staafmixer of blender. Voeg de groentebouillon en kokosmelk (of room) toe en mix tot je een gladde soep hebt. Warm de soep vervolgens nog even op in een pan en breng op smaak met extra zout en peper. Garneer met verse kruiden naar keuze.

Tip
Sous-vide zorgt ervoor dat de pompoen perfect gaar wordt en de soep een volle smaak en zachte textuur krijgt.