Auteur
Marius Tim Schlatter
Aantal personen: 4
Lendestuk (sous vide)
Vergeten groenten (sous-vide)
Champignon chips
Champignonroomsaus (sous-vide)
Lende stuk (sous vide)
Vacuümeer het vlees met rozemarijn, tijm, zout en peper en kook gedurende 20 minuten bij 56 ° C in het sous vide waterbad. Verwijder het vlees uit de zak net voor het serveren en schroei het vlees op hoog vuur met geklaarde boter/olie aan alle kanten en breng hem op smaak met peper.
Vergeten groente (sous vide)
Was de knollen en wortels en snijd deze in plakjes van 3mm. Meng ze met zout en bruine boter en trek het vacuüm. Kook gedurende 8 minuten bij 85 ° C in het sous vide waterbad. Laat het uitlekken en glazuur ze in een pan met boter en kippenbouillon .
Champignon chips
Snij de champignons in dunneplakjesen zoutze in. Laat ze uitdrogen in de oven op 55 °C voor 24 uur.
Tip: gebruik hiervoor de Hendi droogoven.
Champignonsaus (sous vide)
Was de champignons en snij ze in grove stukken. Pel de uien snij het in blokjes. Sauteerde champignons met de ui in boter en dompel ze in de room. Vacuümeer het mengsel en week gedurende 20 minuten bij 85° C in het sous vide waterbad. Verwijder, pureer en druk door een fijne zeef . Breng hetmengel op smaak met zout.
Opdienen
Verdeel de warme champignonsaus met een spuitzak gelijkmatig over het midden van het bord als een 'voetstuk'. Snij de gekookte knolraap dun, strooi met grof zeezout over de puree. Draai de geglazuurde wortels kleurrijk op het bord en zet de champignonchipsertussen. Versier het gerecht met hoornbloem.
Dit recept wordt u aangeboden doorMarius Tim Schlatter.
We believe in excellent, personal customer service with a practical knowledge of our products. We are proudly certified by the highest standards for online shops by Thuiswinkel Waarborg.
Read hundreds of glowing reviews from our happy cusomers on Kiyoh, Facebook en Google.
All prices include VAT.