Auteur
Andreas Miessmer
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
60 minuten
Was de wortels, schil ze en laat ongeveer 3-4cm van het groen zitten. Leg de wortelen dan naast elkaar in een kookbestendige zak.
Verwijder het bovenste derde deel van de stengels citroengras, splits de rest in de lengte en voeg deze toe aan de wortels. Was de gember, snijd er dan dunne plakjes van en voeg het ook toe. Strooi dan het zout en de suiker over de groenten. Trek de zak 100% vacuum en kook het gedurende 60 minuten bij 80° C in het sous vide waterbad.
Laat het vervolgens in ijswater goed afkoelen en bewaar het op een koele plaats.
Om te serveren maak je het weer warm in een zak en bak je de wortels daarna in een sauteerpan mooi glazig, terwijl je het citroengras en de gember verwijdert. Desgewenst besprenkel je het met wat olijfolie en grof gemalen peper.
Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.
We believe in excellent, personal customer service with a practical knowledge of our products. We are proudly certified by the highest standards for online shops by Thuiswinkel Waarborg.
Read hundreds of glowing reviews from our happy cusomers on Kiyoh, Facebook en Google.
All prices include VAT.