Rookhoutsnippers Peer 450ml
Rook de gerechten voor het bijzijn van uw klanten of vrienden voor een onvergetelijke eetervaring!
Het roken van houtsnippers is een fijn zaagsel dat gebruikt wordt in combinatie met een rookapparaat. Het wordt gebruikt voor koud roken (en is minder geschikt voor warm roken) waarbij de temperatuur in de roker niet boven de 25° komt.
De houtsnippers zijn vrij van chemicaliën en speciaal gemaakt voor gebruik met koudrokers, zoals de Ziva Smoking Gun. De houtmot is perfect om te roken, omdat hij langzaam smeult en met een klein beetje een lange weg gaat.
Ziva koud rokende houtsnippers zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:
- Appel: De zoete fruitige rook van appel past perfect bij gevogelte of ham, de zoete smaak maakt hem ook ideaal als aanvulling op desserts en fruitcocktails. Het is het sterkste rookaroma van fruitbomen.
- Hickory: Naast eikenhout het populairste rookhout, wordt het voor veel vleessoorten gebruikt. Zeer zoete, zware speksmaak. Deze sterke smaak werkt goed bij varkensvlees, ribben, ham, gevogelte en rundvlees. De Hickory rookmot geeft een diepe intense barbecuesmaak die zich goed leent voor varkensvlees zoals procureur of spareribs en gevogelte. Zware rooksmaak, spaarzaam gebruiken.
- Peer: Een milde houtsoort, vergelijkbaar met appel, maar nog zoeter. Ideaal voor varkensvlees, worstjes, vis en zeevruchten.
- Kers: Kersenhout geeft een licht zoete, fruitige rooksmaak die uitstekend geschikt is voor gevogelte, wildvogels en varkensvlees.
- Perzik: Perzikhout heeft een zoete, fruitige smaak die vergelijkbaar is met ander fruithout, ideaal bij het grillen van varkensvlees, gevogelte en klein wildvogels.
- Eik: Eik heeft een medium rokerige smaak die sterker is dan appel en kers, maar lichter dan hickory en mesquite. Op zichzelf is het geweldig, maar het werkt ook goed in combinatie met appel-, kersen- of hickoryhout.