De Ziva Smoking Gun Pro is de ultieme keuze voor iedereen die van koudroken houdt!
Met de Ziva Smoking Gun Pro kunt u eenvoudig koudroken thuis uitvoeren. Deze professionele koudroker heeft een krachtige verwarmingselement en is gemakkelijk te bedienen met de intuïtieve knoppen. De Ziva Smoking Gun Pro is perfect voor het roken van vlees, vis en kaas en biedt eindeloze mogelijkheden voor het experimenteren met verschillende rooksmaakjes en technieken. Wacht niet langer en upgrade uw kookvaardigheden met de Ziva Smoking Gun Pro! Voor het koud roken van gerechten en dranken. Geef al je gerechten nu gemakkelijk een heerlijke rooksmaak. Gebruik samen met een stolp, glas of doos om een spectaculair effect aan tafel te creëren!
Wat is koudroken?
Koud roken is een methode om voedsel te conserveren en op smaak te brengen met behulp van rook. Het wordt "koud" roken genoemd omdat het voedsel tijdens het rookproces niet wordt gekookt of verhit. In plaats daarvan wordt het voedsel in een koude rookoven geplaatst en blootgesteld aan houtrook bij een temperatuur van minder dan 38°C (100°F). Dit helpt het voedsel te conserveren en geeft het een rokerige smaak.
Koud roken wordt vaak gebruikt voor vlees, vis en kaas, en kan met verschillende rookovens. Een koude rookoven genereert rook van houtsnippers of zaagsel en blaast de rook over het voedsel. Het voedsel wordt gewoonlijk op rekken in de rookoven geplaatst, waardoor de rook gelijkmatig rond het voedsel kan circuleren.
Koud roken is een populaire manier om smaak toe te voegen aan voedsel, en kan een leuke en lonende hobby zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in het experimenteren met verschillende smaken en rooktechnieken.
Wat kan ik roken?
Je kan bijna alles roken! Omdat de rook koud is hoef je je geen zorgen te maken dat het je gerechten zal smelten of verwarmen. Probeer voor nieuwe smaaksensaties bijvoorbeeld eens boter, zout, chocolade, visfilet, sauzen of zelfs popcorn en ijs!
De smoking gun is ook een geweldige manier om sous-vide bereidde gerechten af te maken, of elke andere methode waarbij eten niet direct met rook in aanraking is gekomen. Je kan ook rook toevoegen aan alcohol en cocktails, neem hiervoor eens een kijkje bij onze speciale rookaccessoires.
Hoe lang moet ik iets roken?
In het algemeen gebruik je een rookapparaat zo'n 30-60 seconden. Voor een intensere smaak herhaal je dit.
Welke houtmot moet ik gebruiken in mijn rookapparaat?
Probeer bijvoorbeeld verschillende smaken houtmot, thee, kruiden of zelfs hooi en gedroogde bloemen. De Ziva smoking gun werkt met de meeste soorten fijne houtmot die in diverse smaken verkrijgbaar zijn, zoals onze nieuwste smaken houtmot.
Let op: houtmout is niet inbegrepen bij dit apparaat
Kenmerken Ziva smoking gun rookapparaat
- Ruime uitneembare aluminium rookkamer voor makkelijk schoonmaken
- Flexibele, voedselveilige rubberen slang voor eenvoudige injectie van rook in hersluitbare zakken en containers
- Compact en licht genoeg om met één hand te gebruiken
- Inclusief standaard voor extra gebruiksgemak
- Zacht genoeg voor gebruik op delicate groenten en fruit zonder hun textuur of temperatuur te veranderen.
- Werkt op 4 AA-batterijen (niet inbegrepen).
- Hout of kruiden om te roken zijn niet inbegrepen
- Power: Max 1W
- Voltage: 6VDC
- Rookvolume: 3 L/Min