Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Snijd de meloenen door midden, verwijder de zaadjes en snijd er dunne schijfjes van. Gebruik een klein mes om de schil te verwijderen; leg de schijfjes naast elkaar in een vacuumzak. Schil vervolgens de gember, snijd deze in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Meng het met het zout en roer het door de gelei en de sinaasappellikeur. Schep dan de marinade over de schijfjes meloen en trek de zak 100% vacuüm.
Kook het gedurende 25 tot 35 minuten op 62° C sous vide. Koel het vervolgens af in koud water, bewaar het koel en laat het 1 tot 2 dagen rusting in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken voordat je het consumeert.
Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.
Wij geloven in uitstekende, persoonlijke service met kennis van zaken. Daarom zijn wij trots lid van het enige serieuze keurmerk voor webshops in Nederland:Thuiswinkel Waarborg.
Bekijk honderden onafhankelijke beoordelingen: Kiyoh, Facebook en Google.
Alle genoemde prijzen op onze website zijn inclusief btw.