Kooktijd
2 uur en 30 minuten
Ossenhaas
Wortelen
Aardappelen
Ossenhaas
Snijd de ossenhaas in 4 gelijke stukken en vacuümeer met de kruiden (een takje rozemarijn en tijm per zakje). Plaats in een sous vide waterbad van 54 °C of gelang persoonlijke voorkeur, voor je favoriete cuisson (garing) kan je deze pagina raadplegen: temperaturen sous vide biefstuk.
Na 40 minuten koken (medium rood) verhit je een koekenpan tot bijna aan het rookpunt. Haal het vlees uit de zak, dep het droog met keukenpapier en schroei aan beide kanten kort zonder vet aan. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Wortelen
Schil de wortels en snijd ze in staafjes met een diameter van een halve centimeter. Trek alle ingrediënten samen vacuüm in een zak en laat ze 45 minuten in een e waterbad van 85° C koken.
Leg de wortelen in een braadpan en verhit ze. Laat de vloeistof snel inkoken en de wortels glazuren. Voeg naar smaak nog wat extra zout toe.
Aardappelen
Was de aardappelen grondig en snijd ze ongeschild in vier delen. Trek de aardappelen met water, zout en rozemarijn vacuüm in een zak. Kook ze in 60 minuten op 85° C in het sous vide waterbad gaar en haal ze uit de zak. Giet het water af en bak ze in een pan met olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg indien gewenst de rozemarijn en wat extra zout toe.
We raden je aan om dit gerecht met een donkere jus of met een klontje kruidenboter te serveren.
Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.
Wij geloven in uitstekende, persoonlijke service met kennis van zaken. Daarom zijn wij trots lid van het enige serieuze keurmerk voor webshops in Nederland:Thuiswinkel Waarborg.
Bekijk honderden onafhankelijke beoordelingen: Kiyoh, Facebook en Google.
Alle genoemde prijzen op onze website zijn inclusief btw.