Kooktijd
1 uur en 45 minuten
Kipfilet
Pompoen
Sous vide kipfilet
Meng de kerriepoeder met 2 eetlepels water en 2 eetlepels kokosmelk. Smeer dit mengsel royaal aan alle kanten over de kipfilets. Trek de filets in een zak goed vacuüm en kook de kipfilets gedurende 60 minuten bij 56° C in het sous vide waterbad gaar. Smelt intussen de boter in een braadpan en fruit hierin de uien. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden appel toe en blijf het goed aanbakken. Blus het af met wat sojasaus en voeg ook de kokosmelk toe. Breng het aan de kook en mix het fijn. Zorg dat het warm blijft. Als de kipfilets klaar zijn, voeg je die met het vocht aan de marinade toe samen met een beetje zout.
Sous vide pompoen
Snijd de pompoen in plakken van 2cm breed. Snijd ook de gember in dunne plakjes en verwijder de zaden van de chilipeper. Doe de pompoen, de gember en de chili samen in een vacuümzak. Voeg dan nog wat zout, suiker en het water toe en trek alles goed vacuüm. Kook het dan gedurende 45 minuten op 85° C in het sous vide waterbad gaar. Haal het daarna uit de zak en bak het in een pan mooi glazig. Verwijder de kruiden en breng het geheel op smaak.
We raden je aan om dit gerecht met gekookte rijst te serveren.
Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.
Wij geloven in uitstekende, persoonlijke service met kennis van zaken. Daarom zijn wij trots lid van het enige serieuze keurmerk voor webshops in Nederland:Thuiswinkel Waarborg.
Bekijk honderden onafhankelijke beoordelingen: Kiyoh, Facebook en Google.
Alle genoemde prijzen op onze website zijn inclusief btw.