Crème Posset Sous Vide met toffee karamelsaus

Deze rijke en zijdezachte crème posset wordt langzaam sous vide gekookt voor een ultrasmijne textuur, gecombineerd met een verrukkelijke toffee karamelsaus voor een decadente dessertervaring. De langzame infusie van vanille versterkt de diepte van de smaak, terwijl de romige consistentie het tot een onweerstaanbare traktatie maakt. Serveer in glazen potjes voor een elegante presentatie.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de crème posset (sous vide)

  • 4 eidooiers
  • 600 ml slagroom
  • 120 g suiker
  • Vanille-extract of verse vanillestokjes (naar smaak)

Voor de toffee karamelsaus

  • 200 ml slagroom
  • 200 g suiker

Benodigdheden

Sous vide stick
Vacuüm-sealable of hittebestendige glazen potjes (200 ml elk)
Sousvide waterbakken
Fijne zeef
Middelgrote kookpan

Bereidingswijze

Maak de toffee karamelsaus

  • In een hoge pan (ongeveer 30 cm hoog), combineer de suiker met een klein beetje water en verwarm op middelhoog vuur. Kook totdat het 125°C bereikt, wat een lichtgouden karamelsaus vormt.
  • Voeg voorzichtig de slagroom toe en verlaag het vuur naar laag, terwijl je continu roert totdat het mengsel volledig oplost in een gladde karamelsaus. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de glazen potjes en zet ze 2 uur in de vriezer om op te stijven.

Bereid de crème posset

  • Breng de slagroom, suiker en vanille in een pan aan de kook, terwijl je continu roert.
  • Giet het hete mengsel langzaam over de eidooiers, terwijl je klopt om alles goed te mengen. Zeef het mengsel door een fijne zeef voor een zijdezachte textuur.
  • Haal de potjes met de bevroren karamelsaus uit de vriezer en verdeel het roommengsel gelijkmatig erover. Sluit de potjes goed af.

Kook sous vide

  • Plaats de afgesloten potjes in een sousvide waterbak en kook ze sous vide op 85°C gedurende 60 minuten.
  • Haal de potjes uit het water en laat ze op kamertemperatuur afkoelen voordat je ze naar de koelkast verplaatst.
  • Voor het beste resultaat, koel het gerecht voor het serveren. Consumeer binnen 3 dagen voor optimale versheid.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.