Sous Vide Wortels met Honing-Harissa Glazuur en Citroen-Yoghurtsaus
Deze sous vide wortels zijn prachtig geglaceerd met een zoete en pittige honing-harissa combinatie, en worden geserveerd met een frisse yoghurtsaus met citroen. Een eenvoudig bijgerecht, maar boordevol smaak – onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten
Voor de wortels:
- 450 g regenboogwortels (ongeveer 8–10 stuks)
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel harissa
- ½ eetlepel honing
- 2 theelepels zout
Voor de saus:
- 120 ml yoghurt
- 2 eetlepels citroensap (ongeveer 1 citroen)
- 1 theelepel fijngehakte peterselie
- Snufje zout & peper
Benodigdheden
Sous vide stick
Vacuümmachine
Vacuümzakken
Sousvide waterbakken
Bereidingswijze
Voor de wortels:
- Stel de sous vide stick in op 83°C en verwarm het waterbad voor.
- Schil en snijd de wortels indien nodig bij. Als je regenboogwortels gebruikt, kun je elke kleur apart verpakken om verkleuring te voorkomen.
- Voeg een gelijke hoeveelheid boter, harissa, honing en zout toe aan elke vacuümzak.
- Vacumeer de zakken en plaats ze in het voorverwarmde waterbad. Gaar de wortels gedurende 3 uur.
- Haal de wortels na het garen uit de zak en giet het kookvocht met de wortels in een koekenpan op laag vuur.
- Verhoog geleidelijk het vuur tot hoog en laat de wortels nog 7 tot 10 minuten karamelliseren. Roer af en toe tot het vocht ingekookt is tot een glanzend glazuur.
Voor de saus:
- Meng in een klein kommetje de yoghurt, het citroensap, de fijngehakte peterselie en een snufje zout en peper. Roer tot een gladde saus. Zet apart.
Serveren:
- Schik de geglaceerde wortels op een serveerschaal en besprenkel royaal met de citroen-yoghurtsaus.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel