Sous Vide Wortels met Honing-Harissa Glazuur en Citroen-Yoghurtsaus

Deze sous vide wortels zijn prachtig geglaceerd met een zoete en pittige honing-harissa combinatie, en worden geserveerd met een frisse yoghurtsaus met citroen. Een eenvoudig bijgerecht, maar boordevol smaak – onweerstaanbaar lekker.

Ingrediënten

Voor de wortels:

  • 450 g regenboogwortels (ongeveer 8–10 stuks)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel harissa
  • ½ eetlepel honing
  • 2 theelepels zout

Voor de saus:

  • 120 ml yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap (ongeveer 1 citroen)
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • Snufje zout & peper

Benodigdheden

Sous vide stick
Vacuümmachine
Vacuümzakken
Sousvide waterbakken

Bereidingswijze

Voor de wortels:

  • Stel de sous vide stick in op 83°C en verwarm het waterbad voor.
  • Schil en snijd de wortels indien nodig bij. Als je regenboogwortels gebruikt, kun je elke kleur apart verpakken om verkleuring te voorkomen.
  • Voeg een gelijke hoeveelheid boter, harissa, honing en zout toe aan elke vacuümzak.
  • Vacumeer de zakken en plaats ze in het voorverwarmde waterbad. Gaar de wortels gedurende 3 uur.
  • Haal de wortels na het garen uit de zak en giet het kookvocht met de wortels in een koekenpan op laag vuur.
  • Verhoog geleidelijk het vuur tot hoog en laat de wortels nog 7 tot 10 minuten karamelliseren. Roer af en toe tot het vocht ingekookt is tot een glanzend glazuur.

Voor de saus:

  • Meng in een klein kommetje de yoghurt, het citroensap, de fijngehakte peterselie en een snufje zout en peper. Roer tot een gladde saus. Zet apart.

Serveren:

  • Schik de geglaceerde wortels op een serveerschaal en besprenkel royaal met de citroen-yoghurtsaus.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.