Geïnfuseerde Koffie Rum Cocktail
Een rijke en aromatische cocktail met koffie-infused rum, doordrenkt met sinaasappel- en limoenschil, en gecombineerd met een mengsel van aromatische bitters en vermouth. Perfect voor een verfijnde avond.
Bereidingstijd:
8 minuten
Ingrediënten
Infusie Koffie Rum (Vacuum)
- 6 koffiebonen (Arabica)
- 1/2 biologische sinaasappelschil
- 1/2 limoenschil
- 1 kruidnagel
- 500 ml El Dorado Rum 12 jaar oud
Cocktail
- 5 cl Koffie Rum
- 1 cl Dubonnet
- 2 cl Cocchi Vermouth van Torino
- 1 scheutje Fee Brother's Orange Bitters
- 1 scheutje Angostura Bitters
- 1 cl Pierre Ferrand Dry Curacao
- 1/2 cl vers limoensap
Garnering
- Sinaasappelschil
- Bereidingswijze
Infusie Koffie Rum:
- Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en kook 8 minuten in een sous-vide waterbad bij 60°C.
- Koel de rum in een ijswaterbad en filter deze met een papieren filter.
Cocktail:
- Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, meng goed en zeef in een wijnglas met suiker en ijsblokjes.
- Bevochtig de buitenrand van het glas met een sinaasappelschijfje en draai door de suiker om de rand te bedekken.
- Pers een sinaasappelschil uit en giet het in het glas.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel