Geïnfuseerde Koffie Rum Cocktail

Een rijke en aromatische cocktail met koffie-infused rum, doordrenkt met sinaasappel- en limoenschil, en gecombineerd met een mengsel van aromatische bitters en vermouth. Perfect voor een verfijnde avond.

Bereidingstijd:
8 minuten

Ingrediënten

Infusie Koffie Rum (Vacuum)

  • 6 koffiebonen (Arabica)
  • 1/2 biologische sinaasappelschil
  • 1/2 limoenschil
  • 1 kruidnagel
  • 500 ml El Dorado Rum 12 jaar oud

Cocktail

  • 5 cl Koffie Rum
  • 1 cl Dubonnet
  • 2 cl Cocchi Vermouth van Torino
  • 1 scheutje Fee Brother's Orange Bitters
  • 1 scheutje Angostura Bitters
  • 1 cl Pierre Ferrand Dry Curacao
  • 1/2 cl vers limoensap

Garnering

  • Sinaasappelschil
  • Bereidingswijze

Infusie Koffie Rum:

  • Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en kook 8 minuten in een sous-vide waterbad bij 60°C.
  • Koel de rum in een ijswaterbad en filter deze met een papieren filter.

Cocktail:

  • Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, meng goed en zeef in een wijnglas met suiker en ijsblokjes.
  • Bevochtig de buitenrand van het glas met een sinaasappelschijfje en draai door de suiker om de rand te bedekken.
  • Pers een sinaasappelschil uit en giet het in het glas.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.