Sous-vide Appel met Kaneel Mousse en Bladerdeeg

Een heerlijk dessert met sous-vide appels doordrenkt met vanille, gecombineerd met een rijke kaneel mousse en krokant bladerdeeg, afgemaakt met pijnboompitten en rozijnen voor extra smaak.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Voor: 4 porties

Ingrediënten

Sous-vide Appel:

  • 400 gram Golden Delicious appels
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Sous-vide Mousse:

  • 3 deciliter melk
  • 3 deciliter room
  • 1 kaneelstokje
  • 6 eidooiers
  • 90 gram kristalsuiker

Bladerdeeg:

  • 400 gram bladerdeeg

Garnering:

  • Pijnboompitten
  • Rozijnen

Benodigdheden

Sous-vide Stick & Waterbak
Vacumeermachine & -zakken
Oven

Bereidingswijze

Sous-vide Appel:

  • Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis.
  • Doe de appels in een sous-vide vacuümzak samen met de kristalsuiker en het vanillestokje.
  • Sluit de zak goed af en kook de appels sous-vide gedurende 12 minuten op 60°C in het waterbad.
  • Laat de appels goed afkoelen.

Sous-vide Mousse:

  • Klop de eidooiers samen met de suiker.
  • Voeg de room en melk toe aan het eimengsel.
  • Doe het mengsel en het kaneelstokje in een vacuümzak, sluit de zak goed af en kook het sous-vide gedurende 15 minuten op 92°C.
  • Laat het mengsel afkoelen en zeef het vervolgens door een fijne zeef.
  • Giet de mousse in een sifon, vul deze met een gaspatroon en zet de sifon in de koelkast.

Bladerdeeg:

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in schijfjes van 10 cm.
  • Bak de schijfjes op een bakplaat gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.

Garnering:

  • Plaats het bladerdeeg op de borden.
  • Voeg de sous-vide appels toe en top af met de kaneel mousse.
  • Bestrooi met pijnboompitten en rozijnen.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.