Sous-vide Appel met Kaneel Mousse en Bladerdeeg
Een heerlijk dessert met sous-vide appels doordrenkt met vanille, gecombineerd met een rijke kaneel mousse en krokant bladerdeeg, afgemaakt met pijnboompitten en rozijnen voor extra smaak.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Voor: 4 porties
Ingrediënten
Sous-vide Appel:
- 400 gram Golden Delicious appels
- 80 gram kristalsuiker
- 1 vanillestokje
Sous-vide Mousse:
- 3 deciliter melk
- 3 deciliter room
- 1 kaneelstokje
- 6 eidooiers
- 90 gram kristalsuiker
Bladerdeeg:
- 400 gram bladerdeeg
Garnering:
- Pijnboompitten
- Rozijnen
Benodigdheden
Sous-vide Stick & Waterbak
Vacumeermachine & -zakken
Oven
Bereidingswijze
Sous-vide Appel:
- Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis.
- Doe de appels in een sous-vide vacuümzak samen met de kristalsuiker en het vanillestokje.
- Sluit de zak goed af en kook de appels sous-vide gedurende 12 minuten op 60°C in het waterbad.
- Laat de appels goed afkoelen.
Sous-vide Mousse:
- Klop de eidooiers samen met de suiker.
- Voeg de room en melk toe aan het eimengsel.
- Doe het mengsel en het kaneelstokje in een vacuümzak, sluit de zak goed af en kook het sous-vide gedurende 15 minuten op 92°C.
- Laat het mengsel afkoelen en zeef het vervolgens door een fijne zeef.
- Giet de mousse in een sifon, vul deze met een gaspatroon en zet de sifon in de koelkast.
Bladerdeeg:
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in schijfjes van 10 cm.
- Bak de schijfjes op een bakplaat gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Garnering:
- Plaats het bladerdeeg op de borden.
- Voeg de sous-vide appels toe en top af met de kaneel mousse.
- Bestrooi met pijnboompitten en rozijnen.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel