Sous-Vide "Asian Infused" Mojito
Een unieke draai aan de klassieke mojito, deze Aziatisch-geïnspireerde versie wordt gemaakt door rum sous-vide te infuseren met aromatisch citroengras, kaffir limoenblaadjes en verse munt. Het perfecte verfrissende drankje met een exotische smaak.
Bereidingstijd:
4 uur
Ingrediënten
- 750 ml rum
- 4 middelgrote stengels citroengras – licht gekneusd (gebruik een keukenhamer)
- 4 kaffir limoenblaadjes
- Schil van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- 3 middelgrote takjes verse muntblaadjes
- Sodawater
Bereidingsmethode
- Verwarm je sous vide waterbad voor op 57°C.
- Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en sluit deze volledig af, waarbij je zoveel mogelijk lucht verwijdert.
- Dompel de zak onder in het sous vide waterbad en kook het 4 uur lang.
- Verwijder de zak uit het water en laat het volledig afkoelen. Het beste wanneer het gekoeld wordt geserveerd.
- Tip: Sous vide "Asian Infused" Mojito
- Giet 1½ oz van de geïnfuseerde rum over ijs en vul aan met sodawater.
- Garneer met een paar takjes munt, een schijfje limoen en een steeltje citroengras.
- Serveer en geniet ervan!
Naar hoofdpaginaVolgende artikel