Sous-Vide Runderrolletjes

Heerlijke runderrolletjes gevuld met een smaakvolle mosterd-, spek- en augurkenvulling, perfect gegaard in een sous-vide waterbad voor een sappig en smakelijk gerecht.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 2 uur
Voor: 4 personen


Ingrediënten

  • 4 plakjes rundvlees (bijvoorbeeld de bovenkant van de bovenbil, geschikt voor rolletjes)
  • 4 eetlepels medium scherpe mosterd
  • 2 grote augurken
  • 1 eetlepel spekblokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 theelepel verse marjoleinbladeren
  • Een beetje balsamicoazijn
  • Zout naar smaak
  • 300 milliliter jus

Benodigd Materiaal

Sous-Vide stick
Vacumeermachine & zakken

Bereidingswijze

Bereid de Rolletjes:

  • Sla de plakjes rundvlees plat, bestrijk ze met mosterd en bestrooi met zout.

Bereid de Vulling:

  • Bak de spekblokjes samen met de ui in een pan.
  • Voeg de verse marjoleinbladeren toe en voeg een beetje balsamicoazijn toe om het mengsel licht zuur te maken.
  • Laat het mengsel afkoelen voordat je het als vulling gebruikt.

Vul en Rol de Runderrolletjes:

  • Leg het afgekoelde spek- en uimengsel op elk plakje rundvlees.
  • Snijd de augurken in parten en leg ze op het uimengsel.
  • Vouw de zijkanten van het vlees iets in en rol het stevig op om het rolletje te vormen.

Sous-Vide Koken:

  • Vacumeer de rolletjes samen met de jus.
  • Kook ze 2 uur lang op 65°C in het sous-vide waterbad.

Afwerking:

  • Haal de rolletjes uit de zak en serveer met de saus.
  • Verdik de saus indien nodig voordat je serveert.

Tip: Serveer de rolletjes met knolselderij voor de perfecte combinatie.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.