Sous Vide Wortelen met Citroengras en Gember

Heerlijke, boterzachte wortelen met een subtiele infusie van citroengras en gember. Een perfecte balans tussen zoet en hartig, ideaal als bijgerecht.

Tip: Serveer bij gegrilde vis of geroosterd vlees voor een frisse, aromatische touch.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur


Ingrediënten

Wortelen:

  • 600 g jonge wortelen met loof (bij voorkeur bospeen) – ongeveer 400 g na schoonmaken
  • 4 stengels citroengras
  • 15 g verse gember
  • 1 snufje fleur de sel (zeezout)
  • 1 tl bruine suiker (fijne suiker)

Benodigdheden
Sous-vide stick
Vacuümapparaat & zakken
Sauteerpan

Bereidingswijze

Sous Vide Wortelen

  • Was en schil de wortelen, laat ongeveer 3-4 cm van het loof zitten. Leg de wortelen netjes in een vacuümzak.
  • Snijd het bovenste derde deel van het citroengras af, snijd de rest in de lengte doormidden en voeg toe aan de wortelen.
  • Was de gember, snijd in dunne plakjes en voeg toe aan de zak. Bestrooi met zeezout en suiker.
  • Trek de zak vacuüm en gaar sous vide op 80°C gedurende 60 minuten.

Afwerking & Serveren

  • Gebruik je de wortelen niet direct? Laat de zak afkoelen in ijswater en bewaar in de koelkast.
  • Verwarm de wortelen in de zak en bak ze vervolgens in een sauteerpan tot ze glazig zijn. Verwijder het citroengras en de gember.
  • Besprenkel optioneel met olijfolie en grofgemalen zwarte peper voor extra smaak.

Pro Tip: Dankzij de sous-vide bereiding behouden de wortelen hun natuurlijke zoetheid en worden ze perfect gaar met een subtiele gember-citroengrassmaak.

Dit recept is samengesteld door Andreas Miessmer.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.