Sous Vide Hertenrugfilet met Peren en Linzen

Een verfijnd gerecht met malse hertenrugfilet, geserveerd met zoete peren en linzen, allemaal sous vide bereid voor uitzonderlijke smaak en textuur.

Bereidingstijd:
30 minuten

Kooktijd:
1 uur en 40 minuten

Benodigd gereedschap:

Sous vide stick
Vacuümsealer
Vacuümzakken
IJswaterbad
Pan om in te bakken en op te warmen

Ingrediënten

Hertenrugfilet

  • 500 gram hertenrugfilet, schoongemaakt
  • 1 bos platte peterselie
  • Zout en versgemalen peper
  • 8 kruidnagels
  • 50 gram boter

Peren

  • 2 peren
  • 2 takjes salie
  • 40 gram boter
  • 40 milliliter perensap

Linzen

  • 100 gram fijne linzen
  • 200 milliliter water
  • 1 laurierblad
  • 30 milliliter balsamicoazijn
  • 30 gram boter
  • 5 gram suiker

Bereidingswijze

Sous Vide Hertenrugfilet:

  • Snijd het vlees in 4 gelijke stukken en dek het af met de peterselie.
  • Plaats het vlees in een vacuümzak en sluit de zak vacuüm af.
  • Kook het vlees in een sous vide-waterbad gedurende 20 minuten op 65°C.
  • Schuim de boter op met de kruidnagels.
  • Haal het hert uit de zak en bak het in de boter.
  • Bestrooi het vlees licht met zout en snijd het in porties.

Sous Vide Peren:

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in gelijke plakken.
  • Plaats de peren samen met de andere ingrediënten in een vacuümzak, sluit de zak vacuüm af en kook ze 15 minuten in een sous vide-waterbad op 85°C.
  • Koel de zak in ijswater af en verhit de peren in een pan indien nodig.

Sous Vide Linzen:

  • Vacuüm de ingrediënten samen in een zak en laat ze een nacht in de koelkast weken.
  • Kook de zak sous vide gedurende 65 minuten op 95°C en koel af in ijswater.
  • Verhit de linzen in een pan en breng ze op smaak indien nodig.

Serveertip:

  • Serveer dit gerecht met een donkere jus of boter.
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.