Sous-vide Gevulde Eieren met Bietensap en Krokante Buikspek
Deze felgekleurde, sous-vide bereide gevulde eieren zorgen voor een verrassende twist tijdens je volgende diner of feestje.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 60 ml mayonaise
- ½ eetlepel wittewijnazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- ⅛ theelepel cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
- Cryo-geconcentreerd bietensap (van verse bieten)
Optioneel voor garnering:
- Verse bieslook
- Paprikapoeder
- Krokant gebakken buikspek
- Bietenchips
Benodigdheden
- Sous-vide stick
- Vacuümapparaat
- Vacuümzakken
- Bakplaat
- Koekenpan
Bereidingswijze
Voor de gevulde eieren:
- Leg de eieren in een pan en bedek ze met koud water.
- Breng aan de kook en kook de eieren 15 minuten op middelhoog vuur.
- Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen in ijskoud water. Zodra ze zijn afgekoeld, pel ze en dep droog.
- Doe de gepelde eieren samen met het cryo-geconcentreerde bietensap in een vacuümzak en vacumeer. Laat de eieren minstens 3 uur, of tot 24 uur, marineren in de koelkast. (Hoe langer ze marineren, hoe dieper de kleur in het ei trekt en hoe paarsiger het eigeel wordt.)
- Haal de eieren uit de zak, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder voorzichtig de eidooiers.
- Prak de dooiers met Dijonmosterd, wittewijnazijn, mayonaise en cayennepeper tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak of hersluitbare zak en knip het puntje eraf.
- Leg de eiwitten (met de paarse kant naar boven) op een bord en vul ze met het eigeelmengsel.
- Garneer naar wens met fijngehakte buikspek, bietenchips, bieslook en een snufje paprikapoeder.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel