Sous Vide Entrecôte Steaks

Een eenvoudig maar heerlijk recept voor perfect gegaarde entrecôte steaks, bereid met de precisie van sous vide koken.

Tip: Pas de kooktijd en temperatuur aan voor verschillende gaarheidsniveaus—raadpleeg onze sous vide steak temperatuurgids voor meer details.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 entrecôte steaks, elk 200g
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

Sous vide stick & waterbak
Vacuumsealer & zakken
Koekenpan of grill voor het aanbakken

Bereidingswijze

  • Snijd de steaks in zodat de kruiden en de korst beter hechten.
  • Kruid beide zijden van de steaks met zout en peper.
  • Vacumeer elke steak apart in een zak.
  • Kook de steaks in het sous vide waterbad op 54°C gedurende 45 minuten voor medium-rare (pas tijd en temperatuur aan voor je gewenste gaarheid).
  • Haal de steaks uit de zak en bak ze kort aan op hoge temperatuur in een koekenpan, op de grill of met een brander.
  • Laat de steaks een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.