Sous Vide Bladerdeeg met Bessen saus en Appels
Een heerlijk dessert met krokant bladerdeeg gevuld met malse appels, goudbruine rozijnen, pijnboompitten en een zoete bessensaus, verrijkt met rum en munt.
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 3 uur en 5 minuten
Voor: 4 porties
Ingrediënten
- 300 gram bladerdeeg
- 300 gram gemengde bessen
- 60 gram rietsuiker
- 1 klein bosje munt
- 50 milliliter rum
- 500 gram Golden Delicious appels
- 70 gram kristalsuiker
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram rozijnen
- 1 vanillestokje
- 50 gram poedersuiker
Benodigdheden
Sous-vide stick & waterbad
Vacuum sealer & zakken
Bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm het waterbad voor op 65°C.
- Meng ¾ van de bessen met de rietsuiker, de helft van de munt en de rum.
- Vacuum sealen van het bessenmengsel en kook dit 15 minuten op 65°C.
- Laat het afkoelen, meng goed en zeef de bessensaus.
- Verwarm het waterbad opnieuw voor op 60°C.
- Schil en kerf de appels, snijd ze in parten en doe ze in een vacuumzak met kristalsuiker, pijnboompitten, rozijnen en vanille.
- Vacuum sealen van het appelmengsel en kook dit 12 minuten op 60°C.
- Laat alles grondig afkoelen na het koken.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in schijven van 10 cm.
- Bak de bladerdeegschijven op een bakplaat op 180°C gedurende 6 minuten.
- Snijd de gebakken bladerdeegschijven doormidden, vul ze met het appelmengsel.
- Serveer met de bessensaus en garneer met de overgebleven munt en een beetje poedersuiker.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel