Sous-vide pompoensoep
Fluweelzacht, smaakvol en eenvoudig te maken
Sous-vide koken zorgt voor een rijke smaak en een perfecte, romige textuur. Deze pompoensoep is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een smaakvolle, verwarmende maaltijd.
Handig: Maak de soep van tevoren klaar—hij blijft een paar dagen vers in de koelkast!
Ingrediënten
Pompoenmengsel:
- 500 g pompoen, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- Zout & peper naar smaak
Soepbasis:
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk of room (optioneel)
- Verse kruiden (bijv. koriander of peterselie) voor garnering
Benodigdheden
Sous-vide stick
Vacumeermachine & vacuümzakken
Blender of staafmixer
Bereidingswijze
Pompoenmengsel sous-vide garen
- Vacumeer de pompoen, ui, knoflook, komijn, zout en peper in een sous-vide zak.
- Stel je sous-vide apparaat in op 85°C en kook gedurende 1,5 uur.
Blenden & Afwerken
- Haal de zak uit het waterbad en doe de inhoud in een blender. Mix tot een gladde puree.
- Voeg de groentebouillon en kokosmelk (of room) toe en mix opnieuw tot alles goed is opgenomen.
- Verwarm de soep in een pan en breng indien nodig verder op smaak.
Serveren & Genieten
- Schenk de soep in kommen, garneer met verse kruiden en geniet van een perfect romige sous-vide pompoensoep!
Tip: Door de pompoen sous-vide te garen, krijgt de soep een diepere smaak en een extra zijdezachte textuur.