Sous-vide pompoensoep

Fluweelzacht, smaakvol en eenvoudig te maken
Sous-vide koken zorgt voor een rijke smaak en een perfecte, romige textuur. Deze pompoensoep is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een smaakvolle, verwarmende maaltijd.

Handig: Maak de soep van tevoren klaar—hij blijft een paar dagen vers in de koelkast!

Ingrediënten

Pompoenmengsel:

  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout & peper naar smaak

Soepbasis:

  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk of room (optioneel)
  • Verse kruiden (bijv. koriander of peterselie) voor garnering

Benodigdheden

Sous-vide stick
Vacumeermachine & vacuümzakken
Blender of staafmixer

Bereidingswijze

Pompoenmengsel sous-vide garen

  • Vacumeer de pompoen, ui, knoflook, komijn, zout en peper in een sous-vide zak.
  • Stel je sous-vide apparaat in op 85°C en kook gedurende 1,5 uur.

Blenden & Afwerken

  • Haal de zak uit het waterbad en doe de inhoud in een blender. Mix tot een gladde puree.
  • Voeg de groentebouillon en kokosmelk (of room) toe en mix opnieuw tot alles goed is opgenomen.
  • Verwarm de soep in een pan en breng indien nodig verder op smaak.

Serveren & Genieten

  • Schenk de soep in kommen, garneer met verse kruiden en geniet van een perfect romige sous-vide pompoensoep!

Tip: Door de pompoen sous-vide te garen, krijgt de soep een diepere smaak en een extra zijdezachte textuur.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.