Sous-Vide Spareribs: Perfect gegaard met een krokante afwerking

Wil je ultiem malse spareribs? Met sous-vide bereid je ze perfect en geef je ze een heerlijke krokante afwerking op de grill. Dit recept is ideaal voor een barbecue of speciaal diner en serveert zes personen.

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel Sriracha chili-knoflooksaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram bruine suiker

Voor de spareribs:

  • 2 grote racks spareribs (ongeveer 2 kilo)

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

  • Maak de marinade: Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door totdat de suiker is opgelost.
  • Voorbereiding van de spareribs: Verwarm je sous-vide waterbad voor op 67°C. Snijd de ribs in porties en bestrijk ze royaal met marinade. Vacumeer de zakken goed.
  • Sous-vide garen: Plaats de ribs 24 uur op 67°C in het waterbad.
  • Grillen voor krokante afwerking: Haal de ribs uit de zakken, grill ze kort en karamelliseer de buitenkant.
  • Serveren en genieten: Snijd en serveer met rijst, salade of ingelegde groenten zoals kimchi.

Extra Tip: Versterk de Smaak met Koud Roken

Voor een extra laag rokerige smaak kun je de ribs koud roken voordat je ze sous-vide gaart. Deze stap geeft een rijke, diepe rooksmaak zonder de natuurlijke smaken van het vlees te overheersen. Gebruik houtsoorten zoals appelhout of hickory voor het beste resultaat.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.