Sous-Vide Zalm met Komkommersalade

Een delicate en smaakvolle gerecht met malse sous-vide zalm, geserveerd met een verfrissende komkommersalade, verrijkt met een vleugje limoen en dille.

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 18 minuten
Voor: 4 personen


Ingrediënten

Sous-Vide Zalm:

  • 400 gram zalmfilet (zonder graat en huid)
  • 40 milliliter koolzaadolie of zonnebloemolie
  • Schil van 1 citroen
  • Zout, naar smaak

Komkommersalade:

  • 2 komkommers
  • 1 klein bosje dille
  • Schil en sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • Zout, naar smaak
  • Suiker, naar smaak

Benodigdheden

Sous-vide stick
Vacumeermachine & zakken

Bereidingswijze

Sous-Vide Zalm:

  • Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken en leg ze in een vacuümzak samen met de olie en citroenschil.
  • Sluit de zak en kook de zalm 18 minuten op 56°C in een sous-vide waterbad.
  • Haal de zalm uit de zak, breng op smaak met zout en zet apart.

Komkommersalade:

  • Schil de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze in halve maantjes.
  • Meng de komkommer met zout, suiker en citroenschil in een vacuümzak en sluit de zak.
  • Marineer de komkommers 2 uur in de koelkast.
  • Snijd de dille fijn en meng het limoensap en de olie tot een vinaigrette.
  • Meng de gemarineerde komkommers met de vinaigrette en breng op smaak met de gehakte dille.

Serveren:

  • Leg elk stuk zalm op een bord en serveer met de gemarineerde komkommersalade ernaast.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.