Sous-Vide Zalm met Komkommersalade
Een delicate en smaakvolle gerecht met malse sous-vide zalm, geserveerd met een verfrissende komkommersalade, verrijkt met een vleugje limoen en dille.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 18 minuten
Voor: 4 personen

Ingrediënten
Sous-Vide Zalm:
- 400 gram zalmfilet (zonder graat en huid)
- 40 milliliter koolzaadolie of zonnebloemolie
- Schil van 1 citroen
- Zout, naar smaak
Komkommersalade:
- 2 komkommers
- 1 klein bosje dille
- Schil en sap van 1 limoen
- 2 eetlepels koolzaadolie
- Zout, naar smaak
- Suiker, naar smaak
Benodigdheden
Sous-vide stick
Vacumeermachine & zakken
Bereidingswijze
Sous-Vide Zalm:
- Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken en leg ze in een vacuümzak samen met de olie en citroenschil.
- Sluit de zak en kook de zalm 18 minuten op 56°C in een sous-vide waterbad.
- Haal de zalm uit de zak, breng op smaak met zout en zet apart.
Komkommersalade:
- Schil de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze in halve maantjes.
- Meng de komkommer met zout, suiker en citroenschil in een vacuümzak en sluit de zak.
- Marineer de komkommers 2 uur in de koelkast.
- Snijd de dille fijn en meng het limoensap en de olie tot een vinaigrette.
- Meng de gemarineerde komkommers met de vinaigrette en breng op smaak met de gehakte dille.
Serveren:
- Leg elk stuk zalm op een bord en serveer met de gemarineerde komkommersalade ernaast.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel