Sous Vide Hertensaddle met Schorseneren en Cranberries

Een verfijnd gerecht met boterzachte sous vide gegaarde hertensaddle, knapperige schorseneernestjes en een rijke koffie-geïnfuseerde saus.

Tip: Als kweepeerazijn niet beschikbaar is, vervang deze dan door appelciderazijn.

Bereidingstijd: 2 uur
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4


Ingrediënten

Sous Vide Hertensaddle

  • 500 g hertensaddle, uitgebeend en schoongemaakt
  • 40 ml geroosterde arganolie (bijv. van Fargano)
  • 30 g boter
  • Maldon zout

Saus

  • 100 ml hertenbouillon
  • 10 Arabica Robusta koffiebonen
  • 3 Spaanse pimentkorrels
  • 1 takje rozemarijn

Schorseneernestjes & Garnituur

  • 500 g schorseneren, geschild
  • 40 g gedroogde cranberries
  • 80 g spruitjesblaadjes, kort geblancheerd
  • 5 g fijngesneden bieslook
  • Een scheutje kweepeerazijn (of appelciderazijn)
  • 20 g boter
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • Pindaolie om te frituren

Benodigdheden

Sous vide stick & waterbad
Vacuümapparaat & zakken
Mandoline
Friteuse of pan om te frituren

Bereidingswijze

Sous Vide Hertensaddle

  • Snijd de hertensaddle in gelijke porties.
  • Plaats het vlees in een vacumeerzak met de arganolie en vacumeer goed.
  • Gaar in een sous vide waterbad op 65°C gedurende 18 minuten.
  • Haal het vlees uit de zak, dep droog en bak kort in hete boter tot het lichtbruin kleurt.
  • Bestrooi met Maldon zout en houd warm.

Saus

  • Verwarm de hertenbouillon in een pan en laat zachtjes sudderen.
  • Voeg koffiebonen, piment en rozemarijn toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Indien nodig, de saus licht binden met bloem.

Knapperige Schorseneernestjes

  • Gebruik een mandoline om lange dunne linten van de schorseneren te snijden.
  • Verhit pindaolie tot 150°C en frituur de linten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en vorm terwijl ze nog warm zijn kleine nestjes.

Schorseneer-Cranberry Mengsel

  • Hak de resterende schorseneren en cranberries fijn en meng met de bieslook.
  • Breng op smaak met zout en kweepeerazijn.

Spruitjesblaadjes

  • Verwarm de boter in een pan en glaceer de spruitjesblaadjes, breng op smaak.

Opmaak & Serveren

  • Verdeel de spruitjesblaadjes, schorseneernestjes en geroosterde pijnboompitten over het bord.
  • Snijd de hertensaddle doormidden en plaats op het bord.
  • Lepel de saus over het vlees.
  • Voeg het schorseneer-cranberry mengsel toe en garneer met knapperige schorseneerlinten.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
  • Meest populair
 
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.