Sous-vide is het nieuwe boek van Bas Robben. Culinair alleskunner Bas Robben hoort tot de nieuwe generatie culinaire journalisten. Hij schreef voor delicious., heeft recepten ontwikkeld voor Marley Spoon en ontwikkelt recepten voor een ouderenzorgcentrum. Eerder schreef hij de bekroonde boeken "Zuur" en "Vet".
Met dit boek leer je de fijne kneepjes en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je een kip niet in z'n geheel sous-vide garen, maar wél sappige bouten en filets serveren? Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden.
Met duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten, vis, groenten en eieren tot perfectie worden gegaard. Van miso-kippendijen met spek, lamsbout met oregano-muntsalsa en dillezalm met citroensaus tot sous-vide gegaarde bieten en wortels, gepocheerde eieren, mandarijncustard en vlierbloesem-citroenwodka. Met zowel basis- als gevorderde recepten, is dit hét ultieme handboek voor de hobbykok.
Perfect voor de feestdagen
Het boeken bevat mooie recepten voor de feestdagen, denk hierbij aan Hertenbiefstuk met rodevermoutsaus en cacaonib tot aan Kamillecustard met kaneel-wentelteefsoldaatjes en bloedsinaasappel. Oftewel, altijd een mooi recept om een schitterend kerstdiner te bereiden!