Hendi Sous Vide Systeem GN2/3: ideaal voor zowel thuis als professionele horeca.
Alternatief: Hendi sous-vide waterbad GN1/1 (20 liter) met handige aftapkraan.
De compacte 13 liter variant van Hendi's culinair sous-vide kooksysteem waarbij vacuum verpakt voedsel op zeer constante en exacte temperatuur wordt gegaard. Ideaal voor la carte restaurants, slagers, catering, kantines, enzovoorts. Uitermate geschikt voor voorbereiding buiten de piekuren. Consistent hoogwaardig resultaat. Hoge precisiethermostaat: exact (0,1°C) regelbaar van 45-95°C. Behuizing volledig gemaakt van chroomstaal. Compleet met 4-vaks roestvrijstalen inzet en deksel. Kan lucht- en waterdicht worden afgesloten met meegeleverde deksel voorzien van siliconen afsluitrand.
Dit product wordt ook verkocht onder het merk Grand Cuisine en is exact hetzelfde als de Grand Cuisine GN2/3 sous-vide wateroven.
Hoog volume culinair koken is eenvoudig en betaalbaar met sous-vide. Het stroomverbruik bij koud water, dat tot op 63°C opgewarmd en 24 uur lang gebruikt wordt, bedraagt slechts 2,9 kW! Door de vacuümverpakking, de langzame kookmethode en de warmteoverdracht rondom van het water op het levensmiddel wordt de groei van bacteriën verminderd. De zouten, de eigen smaak en de sappigheid blijven behouden! Meer weten over sous-vide? Lees hier ons uitgebreide artikel.
Kenmerken van de Hendi sous-vide machine GN2/3 (13 liter)
Wat is sous-vide koken?
Lees hier ons uitgebreide artikel: https://www.sousvidekenner.nl/blog/informatie/sous-vide-koken/
Sous-vide (Frans voor "onder vacuüm") houdt in dat vacuüm verpakt voedsel door middel van stoom of in een waterbad op relatief lage, constante en exacte temperatuur (ca 0,1 ºC) gedurende langere tijd wordt verwarmd. Door het voedsel beneden kookpunt te verwarmen gaart het langzaam maar zeker door en door terwijl bijvoorbeeld vlees perfect mals blijft en alle sappen, en dus smaken, bewaard blijven. Kortom, altijd gelijkmatig gaar en maximale smaak, en bovendien super simpel in gebruik. Sous-vide is echt voor iedereen!
Vrienden verbluffen met perfect afgewerkt vlees?
De Hendi crème brûlée brander - navulbaar is ideaal voor een optimale afwerking van vlees na sous-vide bereiding. Vergeet die koekenpan! Met een temperatuur tot wel 1300ºC schroei je in een handomdraai je sous-vide bereide vlees product af en krijg je een prachtig flinterdun krokant bruin laagje (maillardreactie) zonder het vlees verder te garen. Snel, eenvoudig en professioneel!
Certificaat (_2015-09-17_225448-225264_P_LVD_EMC_ROHS_FOOD_335-1-2014_335-2-5-2008_62233-2008_000-3-2-2014_000-3-, 103 Kb) [Download]
Handleiding (Manual_225448_Sous_vide_system.pdf, 364 Kb) [Download]
Tekeningen (225264_Rev__Batch_nr_403143_and_up.pdf, 181 Kb) [Download]