Wartmann sous-vide stick Elite II WM-1509 SV
Deze Wartmann sous vide apparaat is voor de professional of echte hobbykok. Een duidelijk display en zeer eenvoudig in gebruik. Het apparaat draagt zorg voor een zeer stabiele temperatuur. Bovendien bevat het krachtige apparaat (1500 Watt) een kalkfilter dat eenvoudig schoon te maken is. Het sous vide apparaat geeft tevens krachtige pieptonen bij het bereiken van een bepaalde fase. U kunt een tijd instellen van 5 minuten tot maar liefst 99 uur en 59 minuten. De temperatuur is variabel van 5 °C tot 95 graden °C.
Voordelen sous vide koken
De voordelen van sous-vide zijn dat de smaak van uw gerecht optimaal behouden blijft, u het gerecht niet kunt oververhitten of aanbranden, uw gerecht niet uitdroogt zodat u vlees of vis volledig mals kunt bereiden. Bij plantaardige producten is er geen vochtverlies waardoor het bouquet beter behouden blijft. Wanneer u met sous vide koken aan de slag wilt, dan is het Wartmann sous vide apparaat daarvoor een uitstekende keuze.
Wat is sous-vide?
Sous-vide is het verwarmen van ingrediënten met volledige controle over de eindtemperatuur. De Wartmann sous vide verwarmt het water in een pan of plastic bak tot precies de temperatuur die jij zoekt. Door het slimme circulatiemechanisme blijft de temperatuur van het water overal precies gelijk. Vergeet taaie biefstukken, uitgedroogde zalm en slappe groenten. Met de Wartmann Sous Vide circulatie regelaar maak je stressvrij de meest juicy en smaakvolle producten klaar; dit gaat je kookstijl revolutionair veranderen! Meer weten over sous-vide? Lees hier ons uitgebreide artikel.
Plaats de ingrediënten in een van onze voedselveilige zakken en laat deze in de waterbak zakken. Hou je van een perfecte medium rare biefstuk? you got it! Stel de sous vide op precies 54,5 graden Celcius in, voeg de biefstuk toe en laat deze heerlijk relaxt warm worden. In de tussentijd kun je zonder stress de rest van je gerechten klaarmaken; de biefstuk zal nooit warmer worden dan 58.0 graden. Ben je klaar om te serveren, dan bak je de biefstuk alleen nog even in een hete pan af voor dat heerlijke grill-smaakje en klaar!