Culinair: secuur vlees bereiden, zoals topchefs dat doen
Vlees bestaat uit vocht, spierweefsel en bindweefsel. Dit laatste is taai van structuur. Echter lost dit weefsel op wanneer het heel secuur voor langere tijd op relatief lage temperatuur verwarmd wordt: Met de Smart Sous Vide dus! De professionele verwarmingstechniek zorgt voor circulatie van het water, die nauwkeurig is in te stellen tot op 0,5°Celsius.
Waarom het vlees van de chef altijd zo heerlijk mals is.
Ontdek zelf het geheim van de topchefs: Vacumeer vlees, leg de vacuümzak in het voorverwarmde water in het apparaat en stel de timer in. Doordat het vlees in een afgesloten zak gaart, hebben factoren van buitenaf geen invloed. Wanneer het geluidsignaal klinkt is het vlees perfect mals en ongekend vol van smaak
Kenmermen Espressions Smart Sous Vide EP5000
- Vacuüm verpakt garen tot op 1°C nauwkeurig
- Ingebouwde pomp voor optimale temperatuurspreiding en snelle opwarming
- Inhoud tot 5,5 liter
- Kook malser, smaakvoller en gezonder
- Geschikt voor vis, vlees, groenten, fruit en marinades
- Optimaal behoud van structuur, smaaken voedingsstoffen
- Temperatuurinstelling van 40°C tot 99°C in stappen van 0,5°C.
- Tijdinstelling van 1 tot 72 uur, op de minuut instelbaar.
- Inclusief handig rekje zodat het voedsel stevig op zijn plaats blijft.
- Artikelcode: EP5000
- Materiaal: RVS
- EAN Code: 8756571115002
- Garantie: 2 jaar
- Adviesverkoopprijs: €199,00
Wat is sous-vide koken?
Lees hier ons uitgebreide artikel: https://www.sousvidekenner.nl/blog/informatie/sous-vide-koken/
Sous-vide (Frans voor "onder vacuüm") houdt in dat vacuüm verpakt voedsel door middel van stoom of in een waterbad op relatief lage, constante en exacte temperatuur (ca 0,1 ºC) gedurende langere tijd wordt verwarmd. Door het voedsel beneden kookpunt te verwarmen gaart het langzaam maar zeker door en door terwijl bijvoorbeeld vlees perfect mals blijft en alle sappen, en dus smaken, bewaard blijven. Kortom, altijd gelijkmatig gaar en maximale smaak, en bovendien super simpel in gebruik. Sous-vide is echt voor iedereen!
Vrienden verbluffen met perfect afgewerkt vlees?
De Hendi crème brûlée brander - navulbaar is ideaal voor een optimale afwerking van vlees na sous-vide bereiding. Vergeet die koekenpan! Met een temperatuur tot wel 1300ºC schroei je in een handomdraai je sous-vide bereide vlees product af en krijg je een prachtig flinterdun krokant bruin laagje (maillardreactie) zonder het vlees verder te garen. Snel, eenvoudig en professioneel!
Heeft u een vraag over de Espressions Smart Sous Vide EP5000?
Handleiding Espressions Smart Sous Vide EP5000 (espressions-ep5000-smart-sousvide.pdf, 1,933 Kb) [Download]