Houtsnippers voor warm roken
Gebruik deze snippers in een rookoven of rookpan als je gerechten warm wil roken. (40°C tot 110°C)
- Kers: Zacht zoete fruitige rook. Vooral geschikt voor gevogelte maar prima te gebruiken bij elk soort vlees.
- Hickory: De Hickory rookmot geeft een diepe intense barbecuesmaak. Zeer zoet, zwaar baconaroma. Dit sterke aroma werkt goed bij varkensvlees, spareribs, ham, gevogelte, en rundvlees. (Zware rooksmaak, gebruik met mate.)
- Eik: Eikenhout wordt het meest gebruikt om mee te roken en geeft een zeer rokerig aroma af die uitstekend te gebruiken is voor rood vlees, wild en varkensvlees. Het is ook perfect voor worstjes of, in combinatie met de cherry houtmot, voor het roken van kalkoen. Goed voor het roken van elk soort voedsel. Milde rook met weinig nasmaak, eik is het meest veelzijdig te gebruiken.
- Mesquite: Sterke aardse smaak en een erg populaire houtsoort in de VS. Zoeter en delicater dan hickory. Vooral geschikt voor rijkere vleessoorten zoals steak, eend of lam.
- Appel: De zoete fruitige rook van Apple gaat perfect in combinatie met gevogelte of ham, door de zoete smaak ook ideaal als toevoeging op desserts en fruitcocktails. Het is het sterkste rookaroma van fruitbomen.
- Bourbon: Deze houtmot in de smaak Bourbon Soaked Oak, ofwel Bourbon doordrenkt eikenhout, geeft een rijk aroma af die uitstekend samengaat met spareribs, klapstuk en ander rood vlees.
- Beuk: Een milde, veelgebruikte houtsoort vergelijkbaar met eik. Geschikt voor alles wat je maar wil roken, zowel vlees als vis.